Over ons

Peter Koelewijn is initiatiefnemer van zowel stichting IBOTA alsook Innologic. Zijn visie ontstond na een eerste bezoek met een studententeam aan India in 1990, waar duidelijk werd dat de noodzaak van schoon en veilig drinkwater wel heel wezenlijk werd toen het hele team ziek werd en één teamlid bijna bezweek door uitdroging.

De daaropvolgende jaren deed hij onderzoek naar de problematiek van drinkwater in de wereld. Hij werd gegrepen door het feit dat meer dan een miljard mensen in de wereld geen toegang heeft tot schoon en veilig drinkwater en dat alleen al in India 11% van de kinderen tussen 0 en 5 jaar sterft door gebrek aan schoon drinkwater.

Dat werd de aanleiding tot het in leven roepen van stichting IBOTA (International Bridge Of Technical Assistance) in 1997. Door de behoefte aan wezenlijke oplossingen voor dit probleem, werd in het jaar 2000 gestart me Innologic bv als ontwikkelbedrijf voor het tot stand komen van eenvoudige en betaalbare drinkwaterfilters.

IBOTA en Innologic werken hoofdzakelijk met vrijwilligers, aangezien dit werk primair een ideële doelstelling heeft.

De productie van onderdelen voor waterfilters vindt hoofdzakelijk plaats bij Innologic India, als werkgelegenheidsproject voor kansarmen in de miljoenenstad Kolkata (Calcutta)

 

Gerda

Gerda

Zet de Travelmate in elkaar

 

Arie

Arie

Onze specialist in besturingstechnieken

legt de laatste hand aan de nieuwe zakjesmachine

 

 

Nanny

Nanny

Assemblage en administratie

 

Peter

Peter

Initiator / Directeur. Doet uitvindingen

en alles wat de anderen hebben laten liggen

 

 

Grietje

Grietje

Houdt de administratie op orde

 

Abe

Ko

Webbeheer

 

Joop

Joop

Zorgt voor draaiende computers

 

Hennie

Hennie

Zorgt voor de productie van de filterkaarsen