Dit is IBOTA​

levensreddend

Onze waterfilters redden levens. Zowel in rampgebieden als ontwikkelingslanden

kleinschalig & lokaal

IBOTA heeft kleinschalige projecten waarbij de verantwoordelijkheid binnen de gemeenschap ligt. Daarnaast werkt IBOTA in samen met lokale partners om de lijntjes zo kort mogelijk te houden

eenvoudig & betaalbaar

Al voor minder dan 25 euro help je een gezin aan schoon drinkwater met een heel simpel te gebruiken waterfilter.

training

In samenwerking met lokale partners geeft IBOTA onderwijs en training op het gebied van WASH (Water, Sanitatie en Hygiëne)

Ontstaan in 1997

In 1997 is Stichting IBOTA (International Bridge Of Technical Assistence) in het leven geroepen, nadat oprichter Peter Koelewijn in India werd gegrepen door de grote nood aan schoon en veilig drinkwater.

In de sloppenwijken van Calcutta

Een deel van de productie van de waterfilters wordt gedaan in Calcutta (Kolkata), India. Dit wordt gedaan als werkgelegenheidsproject in de sloppenwijken van deze miljoenenstad. Zo werken kansarme mensen mee aan een oplossing voor een wereldwijd probleem: Schoon drinkwater!

vrijwilligers

IBOTA werkt voornamelijk met vrijwilligers waardoor 95% van de fondsen direct wordt gebruikt voor de projecten.


Visie & doelstelling

1

Het beschikbaar maken van middelen voor drinkwaterbehandeling in ontwikkelingsgebieden en noodsituaties, o.a. in samenwerking met lokale partners.

2

Kansarme mensen in ontwikkelingslanden de mogelijkheid bieden om betrokken te zijn bij het vervaardigen van producten om op deze wijze te kunnen voorzien in eigen middelen van bestaan.